Ne zaman ki yaramı tek başıma sardım o zaman anladım, hüzün tek kişilik… Ah İnsanlar


  • Kayıt: 01.05.2022 13:01:32 Güncelleme: 01.05.2022 13:01:32

Ne zaman ki

yaramı tek başıma sardım

o zaman anladım, hüzün tek kişilik…

Ah İnsanlar

Gülsemin Konca

Bu dünya, Allah’ın Resulüne ‘Hüzün benim arkadaşım’ dedirten dünya. Ne bekliyoruz ki…

İnsan insanı anlıyor anlamasına da ah şu menfaat yok mu… Üzerine tuzu biberi birde menfaat eklendi mi yemelere doyum olmuyor insafsızlık yemeğini. Herkes her şeyi bilerek, isteyerek yapıyor. Kimse kendini kandırmasın. Herkes her şeyin farkında. Kim neye üzülür, kırılır biliyor. Heybesinde nefret taşıyan insanlar var. Yolumuz onlarla kesişmeye görsün. Ne senin iyi olman yetiyor ne de haklı olman. Arsız güçlü olunca, haklı haksız çıkar.

Bazı insanlar kötü, çok kötü. Onlarla aynı edepsizlikte, yüzsüzlükte olmadığın müddetçe savaşman çok zor. Bir cebinde kibir, diğerin de çirkeflik. Senin nezaketin onların gözünde zayıflık, eziklik. Sen edebini korudukça, o haklı çıktığını sanır. Senin değerlerin vardır, onun değersizliklerle dolu bir karakteri. Yenemezsin arkadaş yenemezsin, onun kurallarına göre oynamadıkça bu berbat sahneyi yenemezsin. Alkışı hep onlar alacağını zanneder. Zaten şu zan yok mu, gözleri kör kulakları sağır eden. Güneşe arkasını dönüp, kendi gölgesini güneş sanan zavallılar.

Ne demişler; Kınadığın şey başına gelmeden ölmezsin!.. Kimsenin hikayesine gülme. Yol uzun ve seninki henüz bitmedi. Bana olmaz deme, benim başıma gelmez deme. Öyle şeyler yaşarsın ki, kendin bile hayret edersin. Bazen demez miyiz ‘Bunu da mı görecektim’ diye. Bir düşününce, yıllar öncesinin rövanşı alınmıştır aslında. Biz unutsak bile unutmayan var, unutma!

İmtihan dünyasındayız diyoruz ya; kardeşinle sınanacaksın Habil ile Kabil gibi, hastalıkla sınanacaksın Hz. Eyüp gibi, evladınla sınanacaksın Hz. Nuh gibi, eşinle imtihan olacaksın Hz. Lut gibi, sevdanla sınanacaksın Züleyha gibi. İnsan en çok ta en sevdiği ile sınanıyor Hz. İbrahim gibi.

Derin acılar sessizdir. Bazen öyle bir susarsın ki, tüm sesleri bastırır bu sessizlik. İnsanlara susar ama Allah’a dua dua yalvarırsın. Öyle bir konuşmadır ki bu; Dilerse Allah tüm dünyayı lal eder senin karşında. Seslerin ötesinde bir ses, sınırların ötesinde bir sonsuzluktur ulaştığın. Sonra Allah sana rahmetini indirir sağanak sağanak. Bir tek O’na konuştuğun, bir tek O’ndan yardım dilediğin için. Sana öyle bir lisan ihsan eder ki, alfabelerin yetmediği. Hamdolsun dersin, hamdolsun beni anlayan bir Rabbim var.