Salatalık Zamanı (Komkommertijd) ile İlgili Yeni Çalışmalar


  • Kayıt: 01.08.2022 10:45:58 Güncelleme: 01.08.2022 10:45:58

Salatalık Zamanı (Komkommertijd) ile İlgili Yeni Çalışmalar

Nejat Sucu


Komkommertijd ne demektir ? Aslında kelime anlamında Salatalık zamanı. Çok haberin ve dedikoduların olmadığı ve bürokratların ve politikanın izinde çalışmadığı yaz ayına denk gelen bir süre.
Bizde de, tatilin başlaması ile birlikte, tropik havaların Hollanda’da üzerimize olumsuz etkisi mutlaka vardır. Daha çok okumak, dinlenme ve zamanımızı değişik çalışmalarla geçirmek için en uygun bir zaman dilimi.

Alternatif faaliyetler Aslında Hollanda’da alternatif faaliyetler düzenlene bilinir. Hep birlikte bir aile boyu veya samimi akraba va arkadaşlarla 3 haftalık Almelo – Paris Bisiklet Turu. Önceden planlamak, tedbirleri alarak ve eski Han ve Şatolarda konaklayarak 600 kilometre Paris’e gidiş ve 600 kilometre Brüksel üzerinden Almelo ‘ya dönüş. Birgün'de Elektrikli Bisiklet ile en az 60 kilometre yol almak mümkün,

Küçük, 80 metre kare bahçemizdeki sorumlu olduğumuz sebzelerimize iki güne bir su vermek gerekti geçen yıllarda. Bahçemde bulunan, kabakların, fasulyenin, biber ‘in ve Nane'nin susuzluktan boyunlarını bükmeleri beni fevkalade rahatsız ediyor ve sorumlu kılıyor.

Nihayet bu yaz geçen 3 yaza göre daha çok yağmur yağmıyor ve sıcaklıklarda 340 dereceyi geçti. Bir hafta boyunca sırılsıklam yağmur yağan Hollanda kendini özletiyor. Mısır yaprakları bu sıcaktan etkilenen bitkilerden birisi. Sıcaktan daha az etkilenmek için hayvanların kulaklarını diktikleri gibi yapraklar dik dik duyuyor.

Serin ve yağmurlu havalarda daha fazla evde kalma olanağımız var. Evde kalan, yağmurlu ve yaş bir Hollanda'da kaliteli bir yaşam için üretmek, üretmek inovasyon ve bilgi teknolojisinde ancak 3 adım ileride olmakla olur.

Başkalarının yapamadıklarını yapabilmek...!

İnsanların yaptıklarına ve yapacakları çalışmalara mutlaka saygılı olmak gerek. Yalnız başkalarının yapmadıklarını yapmak, yenilikçi, gerçekçi ve toplumsal yaşama artı değer katacak projeler ve çalışmalara gelecek 10 yılda katılmak gerek.

Gündemde olmak

Çoğu zaman gündemde olmak hoş ve güzel olsa da, yanında bazı sorumluluklar ve ruhsal dayanma gücünü de istiyor. Yinede gündemde olmak, olayın içinde olmak, özel olmayan ve başkalarının özel gördükleri güzel insan olabilmektir mutlu yaşantımız.

Az konuşmak...!

Artık var olan birikimle birlikte az konuşma ve çok iş üretmee zamanı. Toplumsal değişim vgelişimi sadeece konuşmakla mümkün olmadıĝı kesin. O zaman elimizden gelen beceri ve bilgileri birleştirerek, ortaya bir ürün koyma zamanı deĝil mi ?. Hoşçakalın.