Sesimizi duyan var mı?


  • Kayıt: 12.02.2023 22:24:58 Güncelleme: 12.02.2023 22:36:11

Sesimizi duyan var mı?

Yasemin KEPİL

Abi ayaklarım yalındı, ayakkabı aldım. Sahibi bişey dermi? günah mı?

Gelinlik giydirmeyi planlarken, kefen giydireceğim.

Ama kardeşim minik, ölebilil

Yaşamım boyunca kalbim hiç bu kadar ağrımamıştı. Hiç bir şey yapamamak bu denli ağrıma gitmemişti.

Bu sözler ve birçok görüntüler beynimizde bir ömür kayıtlı kalacak. Güzelim vatanımızın başına gelen felaketin üzerinden çok az bir zaman geçti. Bir ateş körüklendi yüreklerimizde sönmeyi bilmeyen. İçimizdeki ateş zamanla kül olacak ve zamanla hatırımıza düştükçe burun direğimizi sızlatacak. Hepimizde izi kalıcı yara bırakacak bu afet. Kayıbımız çok acı ve çok büyük, ateş düştüğü yeri değil, hepimizi yaktı! Saniyesinde birlik beraberlik olan güzel vatanımın yürekli insanları! ellerimiz kenetli, kalplerimiz bir ve omuz omuzayız. Yaralarımızı olan gücümüzle birlikte saracağız Allahın izniyle. Unutmamalıyız ki biz bir ölen bin dirilen atalarımızın torunlarıyız.

İzin ver kendine, konuş ve paylaş içindeki yangını. Ağla, haykır ve uzanan eli tut.

Dinle sabırla dinle, kardeşinin yanında ol. Ona yalnız olmadığını hissetir. Tepkilerini ve davranışlarını hor görme! kucakla ve bağrına bas!

Asıl mücadelemiz ve birlik beraberliğimiz önümüzdeki aylar ve yıllar içinde başlıyacak. Yaşananların sancıları kapıda bekliyor. Her yıkılan evin yerine yenisi gelecektir elbet, lakin depremzede kardeşlerimizin, yakınlarının ve canla başla kurtarmak için çaba gösteren devlet görevlilerimizin mental çöküşü tarifsiz kalıcı hasarlar bırakacağı kaçınılmaz bir gerçektir. Çocuklarımızdan bahsetmeye dilim varmıyor, güzelim yavrularımız. Vatanımızın gelecek nesli, ne ağır yükler aldın ufacık yaşında omuzlarına! Önümüz dönem büyük bir hassasiyetle başta devletimizin aile ve sosyal hizmetler çalışanları, doktorları ve psikologları ağır görevler bekliyor. İnsanlığı daha fazla incelik ve sabır bekliyor.

Ancak bunun idrakına varırsak millet olarak, isyan veyahut şikayetçi olarak değilde bakış açımızı çözüm yönlü olmasına özen gösterirsek hem kendimize hemde yarası ağır olanlara faydamız artacaktır. Demesi kolay, biliyorum. Ancak bizleri büyük sabır ve teslimiyet bekliyor. Yaradana daha fazla tutunmak ve ona sığınmak, başta her bir şeyin onun emriyle olduğunun inancına teslim olarak bu durumu kabullenerek atlatmamız daha kolay olacaktır.

Emin olun suçlamak ve sürekli içimizde kin, nefret beslemek bize hiç bişey kazandırmayacaktır. Özellikle böyle felaketlerden sonra eksiğiyle ve fazlasıyla devletimizi kabul etmek ve etrafımızdaki güzeliklere, başarılara odaklanmak ferahlatacaktır.

Bizim vatanımız, eksileriyle bile çok güzel ve çok güçlü! bir kere dalgalanan şanlı bayrağımızın gölgesi yeter tekrardan güç kuvvet bulmaya! Değerlerimize sahip çıkalım el birliğile. Bunuda atlatacağız Allahın izniyle!