We zijn allemaal broers en zussen. Bedankt Nederland. Hepimiz kardeşiz. Teşekkürler Hollanda


  • Kayıt: 16.02.2023 14:37:44 Güncelleme: 16.02.2023 14:37:44

We zijn allemaal broers en zussen. Bedankt Nederland.

Hepimiz kardeşiz. Teşekkürler Hollanda

Atalay Kızılay

İnsanlar, istese de istemese de birbirlerinin yardımlarına muhtaçtır. Belki de farkında olmadan da yardımlaşan insanlar var.

Çok sayıda televizyon ve radyonun 15. 02.2023 yaptığı ortak yardım yayınlarında ve sonrası bu rakamın artması hedefleniyor. Giro555 kampanyasında yaklaşık 89 milyon avro bağış toplandı.

Hollanda'da Giro 555. İşbirliği yapan yardım kuruluşları şunlardan oluşur: De samenwerkende hulporganisaties bestaan uit Stichting Vluchteling, Cordaid, CARE Nederland, Kerk in Actie, Oxfam Novib, Save the Children, UNICEF, Nederlandse Rode Kruis, Plan International, Terre des Hommes en World Vision.

https://giro555.nl/over-sho/wat-gebeurt-er-met-uw-gift/

Bir teşekkür de Avrupa'da yaşayan Türk gençlerine. Íki kültür arasında sıkışmış gençlerimiz ne tam olarak Avrupalı ne de tam olarak Türkler. Yaklaşık 35 - 40 yıl önce aile büyüklerinin asıl amacı para kazanıp yurda geri dönmek olan ama gittigi ülkeden geri dönemeyenlerin torunları. Türkiye'ye gitse yani kendi öz vatanına Almancı olarak dışlanan, kendi kaldığı ülkede bile hala yabancı olarak lanse edilen. Yani bir yere ait olma duyguları olmayan gençlerimiz. Evde ve arkadaş ortamında Türkçe konuşmak zorunda kalan, okulda ve iş yerlerinde o ülkenin dillerini konuşmak zorunda olan ve her iki dili de tam olarak konuşmakta zorluk çeken gençlerimiz: Her birinizin yüreğinde öpüyorum.

Gençlerimiz neler yaptı.

Örnek:

" Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşlarımız tarafından bugüne kadar toplanan bağışların miktarı 30 milyon Avro’yu geçti."

"Karsu'nun Mutfağı Yemek Kitabı (Ön sipariş) €34,99

7 Mart'tan önceki tüm ön sipariş siparişlerinden elde edilen karın %100'ü Türkiye'nin Hatay ilindeki depremzedelere gidecek olması." İlk 500 kitap imzalanacak.

"Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız, ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ardından tüm emek ve imkanlarını seferber ederek büyük bir yardımlaşma ve dayanışma örneği sergiliyor olması."

‘Daniel burada, korkma Zeynep Hanım’

Alman kurtarma ekibi ve Daniel. Dünyanın birçok yerinden gelen yardim ekiplerine çok teşekkür ederim. Sizi Türkiye hiç bir zaman unutmaz. Hepinizin yüreğinden öpüyorum.

Lütfen Avrupa'da nerede yaşarsanız yaşayın Depremzedelere yardım edin.

Son olarak şunu yazmadan bitirmek istemiyorum. Depreme hazırlıklı olmalıyız. Unutmayın; önceden hazırlıklı olmak hayat kurtarır. Özellikle bağış konusunda vatandaşlarımızın bildiği kurumlar aracılığıyla bağış yapmalarının önemine rica ediyorum.