Hollanda'da "Kurtlar Vadisi Vatan" Galasına yoğun ilgi


  • Kayıt: 30.09.2017 00:55:00 Güncelleme: 20.12.2020 13:03:50

Hollanda'da tartışmaların gölgesinde vizyona giren "Kurtlar Vadisi Vatan" filminin galası başkent Amsterdam'da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 

Amsterdam Pathe Arena'da düzenlenen gösterime katılan filmin başrol oyuncuları Necati ŞaşmazCahit KayaoğluErhan Ufak ve Ertuğrul Şakar, film öncesinde kırmızı halı üzerinde hayranlarıyla buluştu.

 

 Hollanda'da vatan özleminde olan ve bu duygularla coşan insanların aksiyon dolu "Kurtlar Vadisi Vatan" filmini seveceklerini ifade etti.

 

"Geçen sene 15 Temmuz gecesinde hiç kimse ve hiçbir ülkenin başına gelmesi istemeyecek olaylar yaşandı." diyen Şaşmaz, filmi o gece şehit olanlara atfettiklerini söyledi.

 

Filmde darbe girişimi gecesinin perde arkasını anlatmaya çalıştıklarını belirten Şaşmaz, "15 Temmuz gecesi ne kadar da bir darbe girişimi olsa da aslında bir işgal söz konusuydu. Umarım izleyenler bu mesajı alırlar." diye konuştu.

 

"Kurtlar Vadisi Vatan", filmde propaganda yapıldığı ve bunun Türk toplumu içinde gerginliğe yol açabileceği gerekçesiyle kamu güvenliği çerçevesinde Hollanda'da tartışmalara neden olmuştu.

 

 

 

Kurtlar Vadisi Vatan' filminin galasında soruları yanıtlayan Necati Şaşmaz, "Kurtlar Vadisi dizi olarak geri dönecek ama adını değiştiriyorum. İsmini 'Kurtlar Vadisi Kaos' olarak düşündüm" dedi.

 

Kurtlar Vadisi dizisinin bundan sonra 'Pusu' yerine 'Kaos' ismiyle devam edeceği bilgisini veren Necati Şaşmaz, "Kurtlar Vadisi dizi olarak geri dönecek ama adını değiştiriyorum. İsmini 'Kurtlar Vadisi Kaos' olarak düşündüm. Dizide yakın zamanda güneyimizde yaşanan krizleri, ülkemizde yaşanan sıkıntıları, değişen konjonktürde bizim neler yaşayacağımızı ve etrafımızdaki coğrafyada neler yaşanacağını anlatmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

 Filmin oyuncuları gösterim öncesi hep birlikte seyircileri selamladılar. Burada da kısa bir selamlama konuşması yapan Necati Şaşmaz şu ifadelere yer verdi : "Biz vatan derdiyle dertlenmiş insanlarız, milletimizin derdiyle dertlenmiş insanlarız, inandığımız değerlerle dertlenmiş insanlarız. Her kim ki buna kast ediyorsa elimizden ne geliyorsa yaparız. Bir filmse, üç filmse veya beş filmse, olsun isteriz; bizim de bir katkımız olsun isteriz. Bunu ben şahsım ve şirketim adına söylüyorum. Diğer arkadaşlar öyle olmak zorunda değiller. Ama bu işte gönüllerini ortaya koyduklarını söyleyebilirim”.

 

Amsterdam / Furkan Turgut