HTF Genel Başkanı Murat Gedik: Hollanda toplumunda daha sağlam adımlarla ilerlemek için stratejiler belirledik

Hollanda Türk Federasyon'u (HTF) Hollanda'da yaşayan Türk toplumunu kucaklayan iftar programını yoğun katılımla gerçekleştirdi...


  • Kayıt: 10.04.2023 17:21:35 Güncelleme: 10.04.2023 19:32:08

HTF Genel Başkanı Murat Gedik: Hollanda toplumunda daha sağlam adımlarla ilerlemek için stratejiler belirledik

İftar Programına, MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin, HTF Genel Başkanı Murat Gedik, T.C. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, T.C. Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, MÜSİAD Hollanda Başkanı Ali Köklü, Hollanda Türk İş Adamları Derneği (HOTİAD) Başkanı Hikmet Gürcüoğlu, IGMG Kuzey Hollanda Milli Görüş Başkan Yardımcısı Ahmet Duran, Türk İslam Kültür Dernekler Federasyon Başkanı Ömer Altay, İOT Başkanı Zeki Baran, TNOP Başkanı Durmuş Doğan, Denk Partisi Meclis Üyeleri, HTF Teşkilat başkanları ve yönetim kurulu katıldı.

Programa Kur-anı Kerim tilavetinin ardından Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere tüm şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı.

HTF Genel Başkanı Murat Gedik; ''Alparslan Türkeş'in neferleri, iftarımıza hoşgeldiniz! Cumhuriyetin 100. yılında Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını minnetle anıyoruz. 4 Nisan 1997'de vefat eden Başbuğ Alparslan Türkeş'e de yolun yolumuzdur diyoruz.

Hollanda Türk Federasyon'u olarak bu kutlu davaya sahip çıkmak adına her türlü saldırılara göğüs gererek azimle hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu sayede dün vardık, bugün varız, yarın da var olacağız. HTF olarak Hollanda toplumunda daha sağlam adımlarla ilerlemek için stratejiler belirledik. İnşallah önümüzdeki beş yıl içerisinde kiralık olan teşkilatlarımızın tapularını almak istiyoruz. Türk örf, adet ve geleneklerini gençlerimize aktararak Hollanda topumuna katkı sunmak ve hep birlikte çalışarak Hollanda Türk Federasyon'unu daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz.'' dedi.

Kısa bir konuşma yapmak için kürsüye gelen T.C Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, Ramazan ayının ve Nevruz kutlamalarının bu sene buruk yaşandığını dile getirdi. 14 Mayıs seçimlerine de değinen Ünal, herkesi oy kullanmaya davet etti.

2053 ve 2071 hedeflerimiz var!

Üç hafta önce Avrupa'ya geldim ve özellikle teşkilatlarımızla birlikte iftar yapmaya özen gösteriyorum diyen MHP İstanbul Milletvekili Cemal Çetin; '' Değerli arkadaşlarım, Türkiye'den gelirken size Genel Başkanımız Devlet Bahçeli'nin selamlarını getirdim. Avrupa'ya gelen nesil çok sıkıntılar çekti. Ama günümüzde yaşadığımız toplumlarda güçlü bir konuma geldik. Yani buralarda yabancı değil, artık Avrupa Türküyüz.

Ülkemizde yaşanan felakette 50 bini aşkın vatandaşımız hayatını kaybetti. 100 bini aşkın insanımız da yaralandı. Ülke olarak büyük bir yıkım yaşadık. Türk milleti büyük fedakarlıklar göstererek bu felaketi atlatmak için çabalamaktadır.

Dünya büyük sıkıntılar içerisinde. Pandemi sürecini hep birlikte yaşadık. Ardından Rusya-Ukrayna şavaşı patlak verdi. Bu durumdan diğer ülkeler olduğu gibi Türkiye'de etkilendi. Hala terör örgütü ile mücadele ediyoruz. Aynı şekilde Fetöcüleri tamamen ülkemizden temizlemek için uğraş veriyoruz. Şimdi bunlar Avrupa'ya yuvalandılar ve burada yaşayan vatandaşlarımıza rahatsızlık veriyorlar.

Yeni yüzyılda 2053 ve 2071 hedeflerimiz var. Bunun gerçekleştirmek için birlik ve beraberlik içinde çalışmamız gerekiyor. Türkiye'yi yakından takip ettiğinizi biliyorum. Kimin kiminle yol aldığını çok iyi biliyorsunuz. Masada oturanların Türkiye'yi nereye götürmek istediklerini de görüyorsunuz. Emperyalist güçler ülkemizi ele geçirerek, yapılan yatırımları durdurma çabasındalar. Bunu engellemek için MHP olarak 14 Mayıs Seçimleri'nde oylarımızı Recep Tayyip Erdoğan'a vereceğiz. Bu seçimlerde 400 milletvekili sayısına ulaşmak gibi bir de hedefimiz var. Bu sayede 12 Eylül Anayasası'nı değiştirebileceğiz. O nedenle herkesin vatandaşlık görevini yerine getirip, oylarını kullanmalarını talep ediyoruz.'' dedi.

Utrecht / Savaş Büyük Tipi