Atatürk Öğretme Derneği Hengelo'da Kuruldu
Hengelo şehrinde faaliyet gösteren Atatürk Öğretme Derneği'nin kuruluş resepsiyonu, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Deventer Başkonsolosluğu Bölge Uzmanı Hakan Şenok ve Türkiye'den gelen Sabiha Gökçen'in manevi oğlu araştırmacı yazar Dr. S. Eriş Ülger'in de aralarında bulunduğu birçok katılımcıyla gerçekleşti.

Başkonsolos Cengiz: Atatürk Öğretme Derneği'nin Çalışmalarına Büyük İhtiyaç Var
Resepsiyonda konuşan Başkonsolos Muammer Hakan Cengiz, Cumhuriyetin 100. yılında Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını daha iyi anlama fırsatı bulduklarını ve bu süreçte Atatürk Öğretme Derneği'nin çalışmalarına büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Cengiz, "Cumhuriyetimizin 100. yılında, ülkemizin kuruluş dönemini, uluslararası ilişkileri ve mücadeleyi daha iyi anlama fırsatı bulduk. Bu süreçte tarihimizi, Birinci Dünya Savaşı'nı ve Çanakkale Savaşı'nı daha derinlemesine kavrama şansına eriştik. Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın liderliğindeki zaferlerin temelinde, Anafartalar'dan Gelibolu'ya kadar olan büyük zaferin yattığını hatırladık. Ayrıca, bu yıl Hollanda ile imzalanan 'Dostluk Anlaşması'nın 100. yılını kutluyoruz ve Cumhuriyet'in dünyadaki diğer ülkelerle dostane ilişkiler kurma çabasının ilk adımlarından birinin Hollanda ile atıldığını unutmuyoruz. Bu nedenle, Atatürk Öğretme Derneği'nin çalışmalarına duyulan büyük ihtiyacın farkındayım ve bu çabaları takdir ediyorum. Bu açılışa katılan Dr. S. Eriş Ülger'e teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.
Dr. Ülger: Atatürk ile Yaşıyoruz, Yaşamaya Devam Edecek
Sabiha Gökçen'in manevi oğlu Dr. S. Eriş Ülger ise konuşmasında, Atatürk'ü anlatmanın zor olduğunu ve 38 kitap yazdığını belirterek "Sabiha Gökçen'in manevi oğlu olmak benim için büyük bir şans. Mustafa Kemal Atatürk'ü kısacası anlatmak zordur. Ben 38 kitap yazdım ve 24 saat boyunca Atatürk ile yaşıyoruz, yaşamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ülger, konuşmasının ardından Atatürk'le ilgili yazdığı kitapları imzaladı.
Resepsiyona katılanlar, Atatürk Öğretme Derneği'nin çalışmaları hakkında bilgi edindi ve derneğe üye olmak için başvuruda bulundular.