Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi, Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı bir kuruluş olarak, uzun zamandır hayalini kurduğu binaya kavuştu...
Hollanda Türk Federasyonu Deventer'de Kendi Binasına Kavuştu!
Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi, Hollanda Türk Federasyonu'na bağlı bir kuruluş olarak, uzun zamandır hayalini kurduğu binaya kavuştu. Yakın zamanda satın alınan hizmet binasının açılışı, görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Törene, Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, T.C. Deventer Başkonsolosu M. Hakan Cengiz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan dua sonrası açılış kurdelesi kesildi ve katılımcılar teşkilat salonuna geçtiler.

Bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması sonrası Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi Başkanı Uğur Güçlü bir konuşma yaptı.

Konuşmasında başta Deventer halkı olmak üzere, binanın satın alınmasına katkı sağlayan herkese teşekkürlerini sundu ve artık kendi binalarında hizmet verebilmenin mutluluğunu dile getirdi.
T.C. Deventer Başkonsolosu M. Hakan Cengiz de yaptığı konuşmada, Hollanda'da var olan sivil toplum kuruluşlarının önemine vurgu yaptı ve Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi'nin yeni hizmet binasında yapılacak çalışmalarda başarılar diledi.
Son olarak kürsüye davet edilen Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik, son zamanlarda federasyonun kurumsallaşma çalışmaları hakkında bilgi verdi. 
Hedeflerinin en geç beş sene içerisinde kiralık bir binanın kalmaması olduğunu belirten Gedik, 2024 yılında iki teşkilatın daha açılışının gerçekleşeceğini müjdeledi.
Deventer Gök Sancak Kültür ve Eğitim Merkezi'nin yeni binası, toplantı salonu, mescid ve çeşitli odalar dahil olmak üzere birçok imkân sunuyor.

Açılış programı, katılımcılara ikramda bulunulması ile sona erdi.
Deventer