Zaanstad İçin Güçlü Temsil: Erdoğan Şahin’den Seçmenlere Çağrı


  • Kayıt: 12.03.2026 11:39:43 Güncelleme: 12.03.2026 11:49:33

Zaanstad İçin Güçlü Temsil: Erdoğan Şahin’den Seçmenlere Çağrı

ZAANSTAD – Hollanda’da 18 Mart 2026’da yapılacak belediye seçimleri yaklaşırken, DENK Zaanstad liste başı adayı Erdoğan Şahin, Zaanstad’da yaşayan tüm vatandaşlara önemli bir çağrıda bulundu. Yerel demokrasinin ancak sandığa giderek ve bilinçli oy kullanarak güçleneceğini vurgulayan Şahin, özellikle seçim dönemlerinde yayılan söylenti ve yanlış bilgilere karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Bu Şehirde Büyüdüm, Bu Şehre Hizmet Etmek İstiyorum

Zaandam’da büyüyen, çocukluğunu ve gençliğini Zaanstad’ın mahallelerinde geçiren Erdoğan Şahin, hayatının büyük bölümünü bu şehirde çalışarak, kendini geliştirerek ve toplumun içinde olarak geçirdiğini ifade etti.

“Bu şehirde büyümüş, yıllar boyunca çalışarak kendini geliştirmiş ve farklı alanlarda tecrübe kazanmış biri olarak, yeniden büyüdüğüm şehre değer katmak istiyorum. Belediye meclis üyeliğini bir meslek olarak değil, topluma hizmet etmek için gönüllü olarak üstlendiğim bir sorumluluk olarak görüyorum. Amacım makam değil, fayda üretmek,” dedi.

Şahin, Zaanstad’da yaşayan herkes için daha adil, daha eşit ve daha yaşanabilir bir şehir hedeflediklerini belirtti.

DENK’in Zaanstad’daki Çalışmaları

Son yıllarda belediye meclisinde yapılan çalışmaların sadece sözle değil, somut sonuçlarla ölçülmesi gerektiğini belirten Şahin, özellikle şu konularda aktif mücadele verdiklerini söyledi:

Din özgürlüğünün korunması

  • Camiler ve dini kurumlarla ilgili projelerde destek
  • Müslümanlar için ebedi mezar hakkının sağlanması
  • Yeni ibadethaneler için ruhsat süreçlerinin mümkün hale gelmesi
  • Ulaşım, park yeri ve yol güvenliği konularında girişimler
  • Konut ve kira piyasasında adalet ve denetim
  • Yeşil alanların ve yaşam kalitesinin korunması
  • Eğitim yatırımları ve okul şartlarının iyileştirilmesi
  • Gereksiz bürokrasi ve izin süreçlerinin azaltılması
  • Toeslagenaffaire mağdurlarının dosyalarının takip edilmesi ve destek verilmesi

“Bizim için siyaset, seçimden seçime hatırlanan bir şey değil. Vatandaşın sorununu dinlemek, takip etmek ve çözüm üretmek demektir,” dedi.

Siyasette Kavga Değil, Diyalog

Şahin, belediye meclisinde diğer partilerle tartışarak değil, konuşarak ve anlatarak çözüm üretmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Mecliste bazen farklı düşünebiliriz, bu normaldir. Ama önemli olan kapıları kapatmak değil, konuşmaya devam etmektir. Biz Zaanstad’da yaşayan herkesin sorununu anlatmaya, ikna etmeye ve çözüm bulmaya diyalog yoluyla devam edeceğiz. Sertleşerek değil, anlayarak ilerlemek istiyoruz.”

Seçim Döneminde Söylentilere Dikkat

Seçim dönemlerinde bazı çevrelerin yanlış bilgiler yayabildiğini belirten Şahin, seçmenlere şu uyarıda bulundu:

“Seçim zamanı dedikodular artar, yanlış bilgiler dolaşır. Lütfen kimin gerçekten yıllardır yanınızda olduğuna bakın. Kimin sadece seçim zamanı ortaya çıktığını iyi değerlendirin. Oy verirken duyduklarınıza değil, gördüklerinize bakın.”

Sandığa Gitmek En Güçlü Mesajdır

Şahin’e göre seçimlerin sonucunu belirleyen en önemli unsur katılım oranı.

“Ne kadar çok insan sandığa giderse, temsil o kadar güçlü olur. Sadece kendiniz için değil, çocuklarınızın geleceği için oy kullanın. Ailenizi, arkadaşlarınızı ve çevrenizi de sandığa gitmeye teşvik edin.”

18 Mart’ta Sandığa

Erdoğan Şahin mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Biz bu şehir için çalışmaya hazırız. Bu sorumluluğu gönüllü olarak, azimle ve kararlılıkla taşımaya hazırız.
18 Mart 2026 Çarşamba günü sandığa gidin, oyunuzu kullanın ve Zaanstad’ın geleceğinde söz sahibi olun.
Katılım ne kadar güçlü olursa, temsil de o kadar güçlü olur.

Sandığa gitmezseniz, sandığa gidenlerin seçtiği kişiler tarafından yönetilmek zorunda kalırsınız.
Kim bilir, belki de o kişiler sizin tercih edeceğiniz kişiler olmayabilir.
Demokraside sistem böyledir. Bu yüzden kararınızı başkalarına bırakmayın, gidin ve oyunuzu kendiniz kullanın.”