Büyümek ve gelişmek için vizyon olmalı
Büyümek ve gelişmek için vizyon olmalı
Hollanda’nın Brabant eyaletinde faaliyetlerde bulunan Brabant İşadamları Derneği (BİAD) ile Gelderland eyaletinde bulunan Gelderland İşadamları Derneği (GİAD) ‘İşletmelerde Yönetim – Organizasyon Sorunları ve Çözüm Yolları’ konulu seminerlerde işadamlarıyla buluştu.
Yalova Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selim Özdemir Brabant İşadamları Derneği ve Gelderland İşadamları Derneği’nin daveti üzere Eidhoven, Tilburg ve Arnhem şehirlerinde işadamlarına ‘İşletmelerde Yönetim – Organizasyon Sorunları ve Çözüm Yolları, Girişimcilik, Vizyon ve Misyon’ konulu seminer verdi. Eindhoven ve Tilburgda Brabant işadamlarıyla yapılan seminerde Özdemir Yönetimde planlama ve organizasyon sorunları ile çözüm yolları başta olmak üzere girişimcilik nasıl olmalı konularına değindi. Özdemir, “Girişimcilikte iş fikri ve cesaret önemlidir. Fikir ve cesaretin yanı sıra farklı farklı fikirler olmalı, orijinal düşünceler üretmeli ve bu düşünceler sistematik bir şekilde uygulanmalı. Büyümek ve gelişmek için vizyon olmalı. İleriye bakabilme, ileriyi görebilme ve konumunu belirleme bir heyecan oluşturur.” dedi.
İşletmeler için AR-GE’nin önemine değinen Özdemir, “İşverenler, cirosu ne olursa olsun her işletme AR-GE çalışmaları için mutlaka bir bütçe ayırmalıdır.” dedi.
Brabant İşadamları Derneği Başkanı Ömer Solmaz ise programda yaptığı konuşmada, BİAD olarak üye işadamlarına yönelik yaptıkları faaliyetleri dile getirdi.
Gelderland’ta düzenlenen seminere işadamları ilgi gösterdi
Gelderland İşadamları Derneği’nin (GİAD) düzenlediği seminere derneğe üye işadamlarının yanı sıra bölgede faaliyet gösteren çok sayıda işadamı da katıldı. İşletmelerde Yürütme ve Kontrol konusuna değinen Yrd. Doç. Dr. Selim Özdemir iş memnuniyeti, motivasyon, oto motivasyon, pozitif etkilenme, iletişim kazaları gibi konularda katılımcıların da iştirakiyle verimli bir seminer gerçekleştirdi. Programda konuşan GİAD Başkanı Hüsnü Dal, Gelderland İşadamları Derneği vizyon itibari ile bölgemizdeki işadamlarımız ile birlikte sorunlara çözüm yolları geliştirmek, ekonomik gücü içerisinde tasarrufların artırılması ve topluma yöneltilmesini teşvik etmek gibi konular üzerinde çalıştıklarını dile getirerek derneğin kuruluş amacını anlattı.