Hollanda Ekonomisi Şaşırtmaya Devam Ediyor!..
Covid–19 Salgınından sonra, ekonomide var olan küçülme ve ticarette büyük çöküşün artacağı, iflasların ve işsizliğin yükseleceği bekleniyordu.
Geçen aylarda beklenen iflaslar gerçekleşmedi. Bu konuda uzmanlar ve yorum yapan ekonomistlerde şaşkın ve beklenti devam etmekte.
Tabii ki 200 bine yaklaşan yeni eklenen işsizle, geçici istihdam edilenlerin işsizlik WW ödeneği başvurusu yaptıklarını biliyoruz.
Buna rağmen iflasların sayısında artış değilde geçen yılın Nisan’dan sonraki aylarına göre, düşüş gözlenmesi gelecek fırtınanın habercisi olarak da değerlendiriliyor.
Bir yılın toplam kayıtlara geçen iflasların sayısı 2.225 olarak belirlenmiş olup daha önceki yılın aynı dönemine göre toplam 81 iflasın daha az gerçekleştiği kayıtlara geçmiş bulunmakta.
Tabii ki bu arada Hollanda hükümetinin almış bulunduğu acil Ekonomik destek Paketi Programı ve zamanında gerekli esnaf, işveren ve çalışanların giderlerinin karşılanması, 30 milyarı bulan ve bulacak olan Hollanda Destek Paketlerinin (1,2 ve 3) ekonomide ve gelecekte ekonominin yeniden büyümesinde olumlu katkılarının olacağı beklenmekte.
Hollanda‘nın geleceğine güven her geçen gün artmakta
Nejat SUCU